یکی از ابزارهای مورد نیاز در ساختمانسازی؛ بالابر ساختمانی میباشد که استفاده از آن رواج زیادی داشته و در طبقات بالا نصب میشود. با توجه به افزایش ساخت ساز و نیاز به جا به جا کردن مصالح، نصب بالابر ساختمانی و استفاده از آن دارای اهمیت میباشد. بالابرهای موجود در بازار دارای حجم موتور و ظرفیتهای مختلفی هستند که با توجه به حجم پروژه میتوان بالابر ساختمانی با ظرفیت مناسب را انتخاب کرد.
کاربرد بالابر ساختمانی؛ جا به جا کردن مصالح و توزیع آنها در طبقات مختلف یک ساختمان در حال ساخت است که این بالابر ساختمانی به دو شکل سه فاز و تک فاز عرضه میگردد.
در این مطلب نکاتی را در مورد نصب بالابر ساختمانی و همچنین نصب کلید بالابر ارائه خواهیم کرد. شما میتوانید به جای خرید با اجاره بالابر ساختمانی از تهران تخریب در هزینههای خود تا حد قابل توجهی صرفهجویی کنید.
مقدمات نصب بالابر ساختمانی
برای نصب بالابر ساختمانی و همچنین نصب کلید بالابر نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کرده و سپس اقدام به نصب بالابر کنید.
در ابتدا باید محل مناسبی را در نظر بگیرید که برای استقرار مستحکم و تراز بالابر ساختمانی مناسب باشد. به گونه ای که استقرار درست پایههای بالابر یکی از مقدماتی است که برای نصب بالابر باید به آن توجه کنید.
شما باید جایی را برای نصب بالابر انتخاب کنید که فضای کافی برای استقرار درست پایهها در آن جا وجود داشته باشد و پایههای بالابر باید به شکلی مستحکم نصب شوند.
در برخی از بالابرها فضایی وجود دارد که مخصوص قرار دادن وزنههای سنگین است تا استحکام پایهها به خوبی تامین گردد. یکی دیگر از مقدماتی که باید به آن توجه کنید این است که دقت کافی را در نصب قطعاتی که قابل مونتاژ هستند به کار ببرید.
قطعات ریلی باید با دقت خیلی بالایی نصب شوند چرا که فشار وزن مصالحی که توسط بالابر حمل میشوند بر روی قطعات ریلی وارد خواهد شد و قبل از اقدام به نصب بالابر ساختمانی لازم است که یک مسیر مناسب و ایمن را برای کابل کشی انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که به احتمال بالا امکان دارد برای مدت طولانی از بالابر استفاده کنید در نتیجه مسیر برقرسانی علاوه بر ایمن بودن باید به شکلی باشد که شما بتوانید برای مدت طولانی از آن استفاده کنید.
در انتخاب نوع و قطر کابل نیز پیش از نصب بالابر ساختمانی باید به این نکته توجه کنید که موتور الکتریکی در بالابر ساختمانی با تجهیزات برقی خانگی دارای تفاوت است و مستعد جریان کشی میباشد در نتیجه باید متناسب با طول کابل و قدرت موتور نوع و قطر کابل را انتخاب کنید.
مقالات بیشتر: کاشت بولت و فنداسیون
نکات ایمنی در نصب بالابر
بالابر ساختمانی باید توسط افرادی که دارای صلاحیت و تخصص در این زمینه هستند نصب شود. در مکانی که قرار است بالابر ساختمانی نصب شود؛ برخورداری از میزان کافی مقاومت و استحکام الزامی است تا بتواند فشارهای ناشی از وزن بالابر و مصالح حمل شده توسط آن را به خوبی تحمل کرده و دچار ریزش نشود.
پایههای بالابر بایستی در مکانی صاف نصب گردد و از وزنههایی مناسب در جهت استحکام آن استفاده شود. البته نباید برای استحکام پایهها تنها به این وزنهها اکتفا کرد و لازم است که شاسی از قسمت عقب بدنه بالابر به وسیله کابل و سیم مهار به ستونهای مجاور محل نصب به خوبی متصل گردد.
لازم است که وضعیت استقرار بالابر به صورت روزانه یا هفتگی توسط افراد مسئول مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت نیاز جا به جایی بالابر؛ این کار باید با نظارت فرد مسئول و دارای مهارت در این زمینه انجام شود و بعد از نصب در مکان جدید هم لازم است که وضعیت استقرار بالابر و استحکام پایهها مجددا با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
نصب کلیدهای بالابر ساختمانی
نصب کلید بالابر ساختمانی؛ یکی از مراحل اصلی نصب و راهاندازی بالابر میباشد. در بالابرهای ساختمانی با ظرفیت کمتر از کلیدهای تک فاز استفاده میشود. استفاده از موتورهای تک فاز با توجه به قیمت کمتر و امکان راهاندازی با برق ساده شهری نسبت به موتورهای سه فاز رایجتر هستند.
نصب کلیدهای بالابر ساختمانی تک فاز به این شکل است که خط ورودی و خروجی برای اتصال سیم نول و فاز در نظر گرفته شده و البته نحوه قرار گیری کلیدها در بالابرهای تک فاز به شکلی است که امکان جا به جایی سیم فاز وجود دارد چرا که برای تغییر دور نیاز به جابه جایی سیم فاز میباشد.
معمولا بر روی بدنه کلید بالابر تک فاز؛ الگوی نصب به صورت برچسب وجود دارد و یا بر روی بدنه حکاکی شده و شما با استفاده از این الگو میتوانید اقدام به نصب کلید بالابر تک فاز کنید.
موتورهای سه فاز در بالابرهایی با ظرفیت بالا استفاده میشوند؛ در یک کلید بالابر سه فاز راهاندازی چپ گرد و راست گرد کار پیچیدهای نیست و میتوان با یک تعویض فاز ساده جهت گردش موتور را تغییر داد. با جا به جایی کلید سلکتوری در موتور بالابر موقعیت فازها جا به جا خواهد شد و در نتیجه جهت گردش نیز تعویض میگردد.
پیشنهاد تهران تخریب: کرگیری بتن
سیمبندی بالابر
در زمان نصب کلید بالابر از نوع تک فاز و برای سیمبندی آن لازم است بدانید که از شش رشته، سیم وارد شده به کلید دو رشته؛ مربوط به برق ورودی میباشد و همچنین ۴ رشته سیم از الکتروموتور به قسمت کلید متصل خواهد گشت.
از چهار رشته سیم متصل شده به کلید؛ دو رشته ویژه سیم پیچ کمکی است و دو رشته هم به سیم پیچ اصلی اختصاص می یابد.
در صورت مشخص نبودن سیم پیچ کمکی و اصلی لازم است که از یک مولتی متر استفاده شود، سیمبندی در کلیدهای سه فاز نسبت به کلیدهای تک فاز سادهتر میباشد.
تنظیم تغییر جهت موتور بالابر
در هنگام نصب بالابر ساختمانی برای تغییر جهت موتور بالابر در موتورهای تک فاز، لازم است که محل سیمهای درون تخته کلم الکتروموتور را تغییر داد تا بتوان تغییر جهت در موتوهای تک فاز را انجام داد.
در بالابرهای ساختمانی که از موتورهای سه فاز استفاده میکنند، تغییر جهت موتور راحتتر انجام میگیرد؛ برای این کار کافی است که مکان دو فاز ورودی را با هم تغییر بدهید. با انجام این کار توالی فاز تغییر یافته و در نهایت جهت گردش موتور سه فاز دستخوش تغییر میگردد.
نوشتن نظر