راهنمای خرید دستگاه جوشکاری
/ توسط تهران تخریب / ابزار ها / 0 نظر

راهنمای خرید دستگاه جوشکاری

جوشکاری فرآیند اتصال دو یا چند قطعه فلز، ترموپلاست و یا حتی گاهی چوب است. فرآیندی که ممکن است طی مراحل مختلفی انجام شود و برای هر مرحله، دستگاه جوش مخصوصی نیاز باشد که بتواند قطعات را متناسب با نوع قطعه به هم جوش دهد.

دستگاه‌های جوش بسیار متنوعی در بازار موجود است که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند. برای اینکه بتوان به نتیجه بهتری دست پیدا کنیم، بهتر است ابتدا با انواع دستگاه جوش آشنا شویم. چرا که نیمی از موفقیت در کارها در گرو انتخاب درست ابزار است.

معرفی بهترین برند های دستگاه جوش

شرکت‌های ایرانی، چینی، آمریکایی و اروپایی مختلفی در زمینه تولید دستگاه جوش فعالیت می‌کنند. در بین این برندها، برندهای ایرانی عملکرد بسیار خوبی دارند که در گردونه رقابت مشابه خارجی خود را پر قدرت کنار می‌زنند. از بهترین برندهای ایرانی، برند گام الکتریک و صبا الکتریک می‌درخشند.

گام الکتریک اولین و تنها دارنده نشان استاندارد ملی ایران در صنعت جوش و برش است. این برند کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد و توانسته است رضایت کاربران را به‌خود جلب کند. در حال حاضر، گام الکتریک در تولید جوشکاری قوس الکتریک از بزرگترین تولید کنندگان کشور است.

صبا الکتریک متناسب با نیاز کشور محصولاتی با کیفیت تولید می‌کند و توانسته است در تکنولوژی اینورتر برتری پیدا کند.

برندهای غیر ایرانی کره‌ای مانند دوو و چینی مانند رونیکس نیز محصولات خوبی را ارائه کرده‌اند. اما، نسبت به برندهای ایرانی در سطح میان رده قرار می‌گیرند. اما، کیفیت به نسبت خوبی دارند و در کنار کیفیت عملکرد خوبی نیز دارند.

معرفی انواع دستگاه جوشکاری

انواع دستگاه جوش

دستگاه جوش در بیش از چند نوع مختلف به بازار عرضه شده است. هر دستگاه جوش این قابلیت را دارد که تنها یک بخش از نیاز جامعه و صنعت را پوشش دهد و اتصالات مخصوص را به هم وصل کند. امید است که با بررسی این راهنمای خرید دستگاه جوش، بتوانید مطابق با نیازتان بهترین و مناسب‌ترین دستگاه را انتخاب کنید.

دستگاه جوش الکترود دستی یا SMAW

دستگاه SMAW با کمک الکترود فلزی روکش دار جریان برق را در محل نوک الکترود با قطعه ایجاد می‌کند تا قوس الکتریکی ایجاد کند. این دستگاه با جریان برق AC و DC کار می‌کند و نسبت به سایر دستگاه‌های جوش مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

صنایعی که از دستگاه جوش الکترود دستی استفاده می‌کنند شامل جوشکاری خط لوله، ساخت‌وساز، تعمیر قطعات سنگین و استفاده خانگی یا در مزارع است.

جوشکاری GMAW یا جوش MIG دستگاهی است که روتین بسیار ساده‌ای دارد. این دستگاه معمولا به گازی چون آرگون احتیاج دارد تا بتواند از حوضچه مذاب محافظت کند. در این روش بین فیلر و حوضچه مذاب قوسی پدید می‌آید که با کمک آن فیلر ذوب شده و دو قطعه به هم متصل می‌شوند.

این دستگاه در صنایعی چون خودروسازی، رباتیک، ساخت‌وساز، و کشتی سازی و استفاده خانگی و در مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستگاه جوشکاری قوسی با مفتول توپودری

این دستگاه در صنعت ساخت‌وساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نحوه کار آن به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است.

دستگاه جوش TIG

این دستگاه به نحوی کار می‌کند که با یک دست مشعل جوش را نگه دارید و با دست دیگر فیلر را کنترل کنید. این دستگاه در صنایعی چون سیستم لوله کشی، هوافضا، موتورسیکلت، ساخت ماشین مسابقه، ساخت طلا و جواهر، هنر و استفاده خانگی و مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جوشکاری با پرتو الکترونی

این روشی است که می‌تواند قطعات با ضخامت متفاوت ضخیم و نازک و یا با نوع متفاوت را به‌خوبی به هم متصل کند. در این روش که در خلا انجام می‌شود، جوش ایجاد شده باریک و عمیق است.
این دستگاه در صنایعی چون هوافضا، خودروسازی، دفاعی، پزشکی، نفت و گاز و تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستگاه جوش پلاسما یا PTAW

دستگاهی است که در آن انرژی قوس بسیار متمرکز است و با کمک گازهای خنثی تا 20000 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. از این دستگاه در صنعت هواپیماسازی استفاده می‌شود.

جوشکاری هیدروژن اتمی یا قوس اتمی

دستگاهی است که برای مبتدیان مناسب نیست و نیاز به تجربه قبلی دارد.

مطالعه بیشتر : انواع روش سوراخ کاری سازه های بتنی

دستگاه جوش دست دوم

گاهی برای روبراه کردن کار کوچکی در خانه یا محل کار مانند جوش، برش و تخریب به دستگاه جوش احتیاج داریم. با هزینه‌های سرسام آور این روزها، خرید دستگاه مقرون‌به‌صرفه نیست. در این شرایط، بهترین راه حل اجاره دستگاه است.

ازآنجایی‌که، شرایط اعتماد و اجاره دستگاه جوش سالم اهمیت ویژه‌ای دارد، می‌توانید با خیال راحت به برند تهران تخریب اعتماد کنید و از دستگاه‌های مختلفی که ارائه می‌دهند بهره ببرید.

لوازم جانبی هنگام استفاده از دستگاه جوش

لوازم جانبی مکمل دستگاه جوش هستند و به کاربر کمک می‌کنند تا بتواند دو قطعه را به کمک آن‌ها متصل کند.

الکترودهای جوشکاری

الکترود جوشکاری مفتولی فلزی یا گرافیتی است که انواع مختلفی دارد و جنس آن به تجهیزات استفاده شده در فرآیند جوشکاری بستگی دارد.

انبر جوش و انبر اتصال

انبر اتصال انبری گیره مانند است که برای نگه داشتن دو قطعه کنار هم استفاده می‌شود. این انبر اتصال منفی به قطعه را ایجاد می‌کند و کار جوشکاری بدون وجود آن مختل خواهد شد. اما، انبر جوش الکترود را به قطعه متصل می‌کند و با ایجاد برق بین این دو جریان لازم برای جوشکاری بین کابل و الکترود را فراهم می‌کند.

کابل جوشکاری

کابل جوشکاری برق را به دستگاه جوش منتقل می‌کند و در سه نوع جوش لاستیکی، پی وی سی و TPR موجود است.

سرپیک جوش و برش

سرپیک جوش یکی از ابزار ضروری جوشکاری است که کار گداختن قطعه را برعهده دارد.

سره جوش

سره جوش مسئولیت متمرکز کردن حرارت را برعهده دارد و از سه بخش دسته، هد و سری تشکیل شده است.

اینورتر جوشکاری

اینورتر دستگاهی است که می‌تواند با کمک جریان مستقیم و متناوب کار کند و در واقع یک منبع تغذیه برای کنترل جریان و ولتاژ ورودی است. راهنمای خرید اینورتر جوشکاری را بخوانید.

جمع‌بندی

تنوع و کاربردهای متفاوت دستگاه جوش باعث شده انتخاب دستگاه مناسب را بسیار سخت کند. با بررسی انواع دستگاه جوش که در بالا به آن پرداخته شده است، این مسیر بسیار راحت‌تر می‌تواند طی شود. البته، همیشه خرید گزینه خوبی نیست. گاهی بدون پرداخت هزینه گزاف با اجاره یک دستگاه جوش از یک شرکت معتبر می‌توان به نتیجه مطلوب رسید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *