تخریب ساختمان

آشنایی با اقدامات پیشگیرانه تخریب ساختمان

اقدامات پیشگیرانه مجموعه فعالیت هایی هستند که زمان تخریب بتن یا تخریب ساختمان حتما باید آنها را انجام دهید تا امنیت جانی و مالی عابرین و نیروهای کار که از تخریب کننده بتن و سایر تجهیزات استفاده می‌ کنند، برقرار باشد. این موارد عبارتند از:
بکارگیری پوشش محافظ: استفاده از این پوشش‌ ها که به شکل طوری هستند باعث می‌ شود که بتوانید قطعات بزرگ و کوچک نخاله‌ های ساختمانی را جداسازی کنید. در ضمن همین موضوع باعث می‌ شود که نخاله‌ ها با ابعاد مختلف را بتوانید راحت تر حمل کنید.
پوشش محافظ: محل قرار گرفتن توری روی داربست‌ ها می‌ باشد که باعث می‌ شود تا حد زیادی نخاله‌ های ریز و درشت نتوانند از آن عبور کنند. همچنین در مواردی برای جلوگیری از ریختن گرد و خاک از برزنت نیز استفاده می‌کنند. البته در نظر داشته باشید که در موارد خاص تخریب‌ های سنگین باید از شبکه‌ های مخصوص برای پوشاندن بخش بیرونی داربست استفاده کنید.
داربست بندی: یکی از قسمت‌ های مهم در زمان تخریب بتن و ساختمان، داربست فلزی است که باید حتما طبق استانداردهای وضع شده و مقررات بسته شود. این داربست‌ ها باید مقاومت مناسبی در برابر بارهای جانبی، عمودی و… از خود نشان دهند. در ضمن بهتر است بدانید که داربست دارای بخش‌ های مختلفی مانند سکوی کار، پوشش محافظ و… است.
اجرای راهروی سرپوشیده و فنس کشی: انجام فنس کشی و ایجاد راهروی سرپوشیده باعث می‌ شود که در طول مکان مورد نظر برای تخریب، مشکلی برای عابرین بوجود نیاید. از سوی دیگر با انجام این کار بخش‌ های مختلف محل تخریب را از فضای بیرونی جداسازی کرده و از سقوط نخاله‌ های ریز و درشت روی سر عابرین و آسیب رساندن به آنها جلوگیری می‌ کند.

برای اجاره انواع ابزار مناسب ساخت و ساز و یا تخریب بنا و ساختمان، اجاره ابزار در سایت تهران تخریب را کلیک کنید.

آشنایی با روش‌ های مختلف تخریب ساختمان

این روزها بسته به محل مورد نظر، روش‌ های مختلفی را برای تخریب ساختمان در نظر می‌ گیرند. از سوی دیگر در هر کدام از این روش‌ ها از تجهیزات خاصی استفاده می‌ شود. تجهیزات تخریب کننده بتن یا بتن کن و سایر بخش‌ های ایمنی و… در این روش‌ ها می‌ تواند متفاوت باشد. از همین رو قبل از کرایه بتن کن و یا چکش تخریب بتن برای آشنایی بیشتر در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می‌ دهیم. این موارد عبارتند از:
● انفجار
● استفاده از گوی تخریب
● روش تخریب ساختمان از بالا به پایین مکانیکی
● روش تخریب ساختمان از بالا به پایین دستی

تخریب ساختمان بوسیله انفجار

اگر تخریب ساختمان بوسیله انفجار برای محیط اطراف، ساختمان ها، ساکنین و… مشکلی بوجود نیاورد؛ می‌ تواند روش بسیار مناسبی باشد. البته باید در نظر داشته باشید که این کار باید حتما توسط پیمانکاران تخصصی انفجار انجام شود تا مشکلی برای شما بوجود نیاید. همچنین قبل از همه چیز ویژگی‌ های مختلف ساختمان باید حتما مورد بررسی قرار قرار بگیرد. البته باید این مورد را نیز در نظر داشته باشید که برای تخریب ایمن و درست، باید در برخی از بخش‌ های ساختمان استفاده از تجهیزات تخریب کننده بتن و بعضی از بخش‌ ها را به صورت دستی تخریب نمایید. به این صورت ساختمان را تضعیف کنید تا در زمان انجام انفجار، کل سازه به شکلی درست فرو بریزد. البته نکات مهمی در زمان استفاده از این روش باید مد نظر قرار گرفته شود که عبارتند از:

  • باید طرح‌ های اضطراری برای بروز مشکلاتی مانند عمل نکردن مواد منفجره و یا عمل کردن زودتر از زمان در نظر گرفته شود.
  • در زمان ضعیف ساختن سازه باید به گونه ای عمل شود که ناگهان ساختمان فرو نریزد.
  • با طراحی انفجار مناسب می‌ توانید به شکلی تخریب را انجام دهید که ساختمان در مرکز خود یا در محدوده ایمن و مشخص شده فرو بریزد.
  • در برخی از موارد سیستم‌ های انفجار الکتریکی ممکن است که مشکلاتی مانند انفجار زودتر از موعد بوجود بیاورند. پس بهتر است تا حد امکان سراغ سیستم‌ های غیر الکتریکی بروید.
  • بعد از انفجار حتما فرد متخصص باید وضعیت را به شکل دقیق مورد بررسی قرار دهد؛ تا اگر در قسمتی ماده منفجره عمل نکرده وجود دارد، نکات ایمنی را رعایت کنند.
تخریب

استفاده از گوی تخریب

یکی از روش‌ های رایج برای تخریب ساختمان‌ های بزرگ، استفاده از گوی تخریب است. این گوی بزرگ که به یک جرثقیل متصل شده، با حرکت پاندولی خود انرژی لازم برای تخریب ساختمان را تامین می‌ کند. این روش در بیشتر موارد برای تاسیسات صنعتی، سیلوها، ساختمان‌ های قدیمی و مخروبه و… استفاده می‌ شود. موردی که در زمان استفاده از این روش باید در نظر داشته باشید، داشتن فضای کافی در اطراف آن است. در ضمن اپراتور گوی تخریب باید مهارت بسیار بالا و تجهیزات مناسبی داشته باشد تا احتمال بروز مشکلات گوناگون به حداقل برسد.

تخریب ساختمان از بالا به پایین مکانیکی

در این روش انواع دستگاه‌ ها و تجهیزات بتن کن یا تخریب کننده بتن را تا بالاترین بخش ساختمان مورد نظر می‌ برند و تخریب را از بالا به پایین شروع می‌ کنند. البته باید در نظر داشته باشید که بالابردن این ماشین آلات و تجهیزات باید به صورت ایمن انجام شود. نکاتی که در این زمینه باید حتما رعایت کنید عبارتند از:

  • ساختن رمپ موقت: برای انتقال ماشین آلات به طبقات پایین حتما باید از رمپ استفاده کنید. شیب این رمپ‌ ها باید از 1.75 به 1 بیشتر نباشد. همچنین برخی از ماشین آلات تخریب کننده بتن و بخش‌ های مختلف را نیز می‌ توان با جرثقیل جابجا کرد.
  • استفاده از تکیه گاه استاندارد: در زمان استفاده از این روش حتما باید ماشین آلات روی سطحی قرار بگیرند که استقامت کافی برای تحمل وزن و فشار آنها در زمان کار را داشته باشد. در مواردی برای تامین استقامت بیشتر ممکن است مجبور شوید که در طبقات زیرین از شمع زنی استفاده نمایید.
  • بالا بردن تجهیزات باید ایمن باشد: در زمان حمل تجهیزات تخریب به بالای ساختمان باید حتما در نظر داشته باشید که مجوزهای لازم را دریافت کنید و مسیر‌های عبور و مرور در آن مکان را مسدود نمایید تا مشکلی برای کسی بوجود نیاید.

تخریب ساختمان از بالا به پایین دستی

در این روش همانطور که می‌ توانید حدس بزنید، روند تخریب با تجهیزات مختلف مانند کمپرسور تخریب بتن و… و توسط نیروی انسانی شروع می‌ شود. روند تخریب در این روش از بالاترین بخش به پایین ترین بخش خواهد بود. بسته به محل مورد نظر تجهیزات تخریب بتن یا بتن کن می‌ توانند متفاوت باشد و از سوی دیگر مراحل کار نیز ممکن است با هم تفاوت اندکی داشته باشند. اما در کل می‌ توان گفت که این روش شامل مراحل زیر است:

  • ابتدا باید کل قسمت هایی که از ساختمان جلوتر هستند (مانند سایبان، بخش‌ های متصل، ایوان و…) خراب شوند.
  • در زمان تخریب هر طبقه ابتدا باید اتاق‌ های تاسیسات آسانسور و… را تخریب نمایید و به یاد داشته باشید هرگونه تخریب خارج از روند و نوبت مشخص شده می‌ تواند تاثیرات منفی بسیاری داشته باشد.
  • دال‌ های کف ساختمان را باید از سمت دهانه میانی تخریب نمایید و به سمت تیرهای تکیه گاه بروید.
  • روند تخریب تیرهای کف به این صورت است که ابتدا تیرهای کنسول‌ ها یا یک سر گیردار خراب می‌ شوند، سپس نوبت تیرهای ثانویه است، سپس تیرهای اصلی و بعد از آنها ستون‌ ها تخریب می‌ شوند.
5/5 - (3 امتیاز)