armature-planting

به هنگام انجام پروژه های عمرانی و ساختمانی دیده ایم که کاشت آرماتور درون بتن ها انجام می گیرد و به اصطلاح به آن آرماتوربندی گویند. در حقیقت کاشت آرماتور به جهت افزایش مقاومت سازه های بتنی انجام می گیرد. روش کاشت آرماتور را می توان به عنوان مهم ترین روش کم هزینه در تقویت و افزایش استحکام سازه ها در نظر گرفت؛ اما اینکه این روش چگونه و به چه صورتی انجام می گیرد نکته ای است که در ادامه مقاله درباره آن صحبت خواهیم کرد.

خوب است بدانید که روش کاشت آرماتور به سه گونه مختلف انجام می گیرد که پیمانکاران و مهندسان ساختمانی با توجه به شرایط سازه، طبق ضوابطی که در آیین نامه آمده است شروع به انجام کاشت آرماتور یا کاشت میلگرد در سازه موردنظر می کنند. اگر شما هم تمایل دارید با روش کاشت آرماتور و کاربردهای آن آشنا شوید، توصیه می کنیم تا انتهای مطالب این مقاله همراه ما باشید.

برای کاشت آرماتور با شماره زیر تماس بگیرید:

چرا برای مقاوم سازی بتن باید از روش کاشت آرماتور استفاده کرد؟

از دیرباز به جهت مستحکم سازی بناها خصوصاً بناهایی که بیشتر از یک طبقه هستند از روش های مختلفی استفاده می شد. با گذشت زمان و پیشرفت صنایع، روش های مقاوم سازی سازه ها و زیربناها نیز تغییر کرد. در واقع از زمانی که روش کاشت آرماتور در صنایع ساختمان سازی فرا گرفته شد، بهره گیری از سایر روش های مقاوم سازی کمرنگ تر شدند.

دلیل این امر می تواند مزایای فوق العاده روش کاشت آرماتور باشد. در حقیقت روش کاشت آرماتور شرایطی را برای پیمانکاران مهیا کرده است که با بهره گیری از آن نه تنها کار مقاوم سازی سازه ها راحت تر شده بلکه سازه ها از استحکام بیشتری نیز برخوردار می شوند. از مزایای روش کاشت آرماتور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

زمانی که از روش کاشت آرماتور استفاده می شود، ابعاد فونداسیون ها در جداره های داخلی و خارجی فونداسیون تغییر می کنند.
با استفاده از روش کاشت آرماتور می توان فونداسیون های منفرد را به نواری تبدیل کرد. همچنین می توان تمامی فونداسیون های نواری را به شکل گسترده درآورد.
با بهره گیری از روش کاشت آرماتور می توان به راحتی و بدون نگرانی از ریزش، دیوارکشی انجام داد و فضای ساختمان را بزرگ تر کرد.
اگر قصد تثبیت تأسیسات مکانیکی در مجتمع های عظیم را دارید حتماً از روش کاشت آرماتور بهره گیرید.
جالب است بدانید با کاشت آرماتور در کف بام ها می توان جان پناه های یکپارچه و منظمی درست کرد.
در سازه هایی مانند ویلا خصوصاً ویلاهای چند طبقه می توان از روش کاشت آرماتور بهره گرفت و کنسول های بتنی جدیدی ایجاد کرد.
علاوه براین در صورتی که ساختمانی بخواهد تغییر باربری دهد و از حالت مسکونی به مجتمع اداری یا بالعکس در بیاید، می توان با استفاده از روش کاشت آرماتور تعداد طبقات آن را افزایش داد و این کار را بدون هیچ گونه خطری امکان پذیر کرد.
بسیاری از مهندسین به جهت تقویت صفحه ستون ها از روش کاشت آرماتور بهره می گیرند.
در بسیاری از مواقع دیده شده که دیوارهای نیمه ساخته یا تخریب شده قدیمی را به روش کاشت آرماتور بازسازی می کنند و توسعه می دهند.

armature-planting

انواع روش های کاشت آرماتور

در صنعت ساختمان سازی می توان روش کاشت آرماتور را به سه گونه متفاوت انجام داد. روش های مهار مکانیکی، استفاده از پایه سیمانی و استفاده از چسب کاشت از جمله این موارد به شمار می روند. هریک از این روش ها به نوبه خود کاربردی و ایده آل هستند و شما می توانید نسبت به نیاز خود و شرایط سازه ها از هر یک از آن ها که تمایل دارید، بهره گیرید. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا شما را با انواع روش های کاشت آرماتور آشنا کنیم.

  • مواد پایه سیمانی

روش کاشت آرماتور به کمک مواد پایه سیمانی بیشتر زمانی کاربرد دارد که افراد می خواهند نسبت به بهسازی و بازسازی یک ساختمان قدم بردارند. در این روش کاشت آرماتور باید ابتدا سوراخی بر روی میلگرد یا همان آرماتور ایجاد شود. این سوراخ به قطر 5 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن یا بیشتر در بتن ایجاد می‌شود. پس از آن نوبت به استفاده از ملات و سیمان می شود‌.

در واقع در این مرحله داخل آن را با مقدار مشخصی یعنی به اندازه دو سوم حفره از ملات روان پر کنید. درباره ملات به کار برده شده باید بگوییم که باید حتماً از مواد روان ساز و به نوعی منبسط شونده برخوردار باشد. در این صورت تمام قسمت های خالی پر می شود و خلأ در آن میان باقی نمی ماند. پس از آن که سوراخ را با ملات موردنظر پر کردید باید آرماتور به کمک جک هیدرولیکی با فشار به داخل حفره هدایت شود.

ملاتی که داخل سوراخ قرار دارد پس از اینکه به عمل آید، مقاومت و استحکام بی نظیری خواهد داشت. لازم به ذکر است در صورتی که می خواهيد نتیجه مطلوب تری از کار عاید حالتان شود حتماً از آرماتور آجدار استفاده کنید و روش کاشت آرماتور به کمک پایه سیمانی را بر روی آن پیاده کنید.

armature-planting

  • بهره گیری از مهار مکانیکی

در این روش کاشت آرماتور در ابتدا سوراخی با قطری به اندازه دو میلی متر که کمی بزرگ تر از قطر آرماتور است بر روی بتن ايجاد مي کنيم. پس از آن نوبت آن است که آرماتور یا همان میلگرد با مهار مکانیکی داخل سوراخ مذکور قرار داده شود.

جالب است بدانید در قسمت انتهایی این آرماتور پره‌های مخصوصی وجود دارد که با چرخش آن پیچ بالای آرماتور باز می‌شود و سپس به سمت دیواره سوراخ می‌چسبد. این آرماتور باید به حدی محکم و سفت شود که پره ها به طور کامل به جداره بچسبند و به هیچ عنوان جدا نشوند.

به گفته بسیاری از افراد بهره گیری از این روش کاشت آرماتور و پیچ برای بارهای دینامیکی مناسب نیست. دلیل اين امر این است که پره‌ها بتن محیطی خود را خرد می کنند. خوب است بدانید که تمامی آرماتورهای مکانیکی بر حسب قطر و مقاومت میلگرد از نیروی برشی و کششی مجازی برخوردار هستند که این‌ میزان نیرو توسط کارخانه سازنده تعیین می‌گردد.

  • با استفاده از چسب کاشت اپوکسی

در صنایع ساختمان سازی و ساخت و سازها بهره گیری از چسب کاشت آرماتور بسیار کاربرد دارد. به عنوان یک نکته بسیار مهم و کاربردی لازم است بدانید که پایه چسب مورد نظر از چسب هایی با پایه شیمیایی هستند که اینگونه مواد تنش مکانیکی با سازه ها ندارند و به هیچ وجه سبب انبساط و انقباض سازه نمی شوند. اگر حفره مورد نظر شما جهت اعمال روش کاشت آرماتور از نوع تیز و برنده است، می توانید از این روش کاشت آرماتور بهره گیرید تا خروجی کارتان بسیار ایده آل تر فراهم گردد.

از مزیت های چسب اپوکسی می توان گفت که برای انجام روش کاشت آرماتور به هر روشی لازم است بر روی بتن حفره ای ایجاد شود که گاهی ممکن است این حفره ها برای سازه ها مشکلی به وجود آورند. این در حالی است که در روش کاشت آرماتور با چسب حفره مورد نظر به کمک چسب پر می شود و حتی فضایی برای خلأ نیز در آن باقی نمی ماند.

چسب کاشت آرماتور را می‌توان به عنوان یک ماده شیمیایی روان در نظر گرفت که در همان ابتدا که شروع به کار می کنیم و چسب را بر روی سطح مورد نظر می ریزیم، فضای حفره ایجاد شده به طور کامل پر می شود و چسب داخل آن قرار می گیرد.

در حقیقت به هنگامی که افراد سعی دارند آرماتورها را به سازه‌ی اصلی پیوند دهنده، چسب مربوطه سعی می کند فضای حفره ایجاد شده را پر کند. به ‌همین دلیل است که می گویند بهره گیری از چسب در روش کاشت آرماتور می تواند به عنوان عایقی ایده آل جهت عبور و مرور هوا، رطوبت و آب قرار گیرد.

 

بیشتر بخوانید: قیمت کاشت میلگرد در بتن چقدر است؟

armature-planting

مراحل و شرایط روش کاشت آرماتور

به جهت بهره گیری از روش کاشت آرماتور و انجام آن لازم است مراحل مختلفی با اصول کاربردی طی شود تا کاشت آرماتور به بهترین نحو ممکن انجام شود و نتیجه مطلوبی حاصل گردد. این مراحل و شرایط ب صورت ذیل در اختیار شما عزیزان قرار داده شده است:

اولین گام جهت انجام روش کاشت آرماتور این است که ابعاد حفره را برای استقرار آرماتور و میلگرد به طور صحیحی محاسبه کنید.
در گام بعدی لازم است از ابزار کاربردی بهره گیرید و محل کاشت آرماتور و ایجاد حفره را به طور دقیق تعیین کنید.
پس از آن که کار سوراخ کاری و ایجاد حفره تمام شد حتماً از برس های مویی یا مکنده استفاده کنید و گرد و غبار و ذرات به جای مانده را تمیز کنید.
اگر بر روی سطح کارتان مواد روغنی و یا رطوبت وجود داشت حتماً به جهت از بین بردن و زدودن آن ها اقدام کنید.
در این مرحله لازم است اجزای چسب کاشت آرماتور را با یکدیگر ترکیب کنید.
حجم اندازه گیری شده حفره را که از قبل می دانید؛ حال باید به اندازه دو سوم حجم آن از چسب کاشت آرماتور درون حفره بریزید (این مرحله در صورتی انجام می شود که بخواهید از چسب های آرماتوربندی بهره گیرید).
در این مرحله از انجام کاشت آرماتور باید نسبت به‌ نصب رول آرماتور به صورت چرخشی داخل حفره موردنظر اقدام نمایید.
تمیز کردن مواد اضافی که از دهانه حفره به بیرون ریخته شده، آخرین مرحله از روش کاشت آرماتور به شمار می رود. شما می توانید جهت تمیزکاری این مواد از کاردک یا هر ابزار دیگری بهره گیرید.
درباره شرایط کاشت آرماتور باید بگوییم که آیین نامه ها و ضوابطی در این راستا وجود دارد که باید طبق آن ها عمل کنید. اگر خروجی کار برایتان اهمیت دارد که حتماً همین طور است باید از محاسبات مهندسی دقیقی بهره گیرید و پارامترهای مهمی را مثل عمق سوراخ، سایز میلگرد، نوع چسب مصرفی و … را شناسایی کنید.

کارکنان باید قبل از اجرای کار آرماتور به طور دقیق آیین‌نامه‌ مذکور را مطالعه نمایند و طبق ضوابطی که در آن جا مشخص شده است نسبت به‌ انجام آرماتوربندی اقدام نمایند. لازم به ذکر است که‌ رعایت کامل مفاد این آیین‌ نامه برای تمامی پیمانکاران و مهندسین ساختمان الزامی است.

5/5 - (2 امتیاز)