یکی از تجهیزات کاربردی در تخریب سطوح و سازهها استفاده از چکش تخریب یا دستگاه هیلتی است. در هنگام خرید این دستگاه باید با نوع نگهداری و تعمیر چکش تخریب آشنایی داشته باشید. در این مقاله سعی شده است که نکات مهم و ضروری برای تعمیر و نگهداری دستگاه هیلتی بیان شود تا در صورت مواجه با مشکل بتوانید با صرف کمترین زمان و هزینه آن را تعمیر کنید. تعمیر این دستگاه نیاز به شخص متخصص و باتجربه دارد. برای اجاره هیلتی شرق تهران و یا غرب، شمال و جنوب با کارشناسان متخصص شرکت تهران تخریب تماس بگیرید.
چطور از هیلتی استفاده کنیم؟
هیلتی یکی از تجهیزات برقی است که ضروریترین دستگاه برای تخریب سطوح در ساخت و ساز است. این دستگاه با قدرت بالایی که دارد به راحتی میتواند با ایجاد نیرو و ضربههای بالا باعث تخریب دیوار بتنی، سطوح محکم و فونداسیون شود. این دستگاه در بازار براساس نوع کاربرد آن در تخریب متفاوت است. از چکش تخریب برای تخریب هدفمند نیز استفاده میشود. برای سوراخکردن سطوح و عبور لوله تاسیسات در ساختمان کاربرد دارد. استفاده از دستگاه هیلتی سرعت تخریب را بالا برده است و با صرف کمترین زمان و هزینه به راحتی میتوان عملیاتهای تخریب در پروژههای عمرانی را انجام داد. ابعاد این چکش تخریب بر اساس نوع سطوح سنگین، نیمهسنگین و سبک متفاوت است.
نگهداری از هیلتی و چکش تخریب
برای نگهداری از این دستگاه باید مواردی مورد توجه قرار گیرد تا عمر دستگاه افزایش یابد.
- برای کار با چکش تخریب از مته مناسب با کار استفاده شود تا به دستگاه فشار و ضربه وارد نشود.
- در زمان کار با دستگاه به آن استراحت دهید.
- در زمان سرویس دورهای این کاررا به افراد متخصص و با تجربه بسپارید تا دچار هزینههای اضافی نشوید.
- روغن یا گریس به آن اضافه نشود.
- بعد از اتمام کار با دستگاه هیلتی به وسیله فشار باد دستگاه را تمیز کنید تا گرد و غبار آن پاک شود.
- دسته اصلی و اضافی دستگاه پاک باشد.
- از مواد پاککننده مانند گازوئیل، بنزین و… برای تمیزکردن دستگاه استفاده نشود. زیرا باعث خوردگی قسمتهای پلاستیکی دستگاه میشود.
- به طور متناوب زغال دستگاه کنترل شود.
- بعد از کار در حدود 100 تا 120 ساعت دستگاه سرویس شود.
چکش تخریب چگونه کار می کند؟
از هیلتی برای تخریب سطوح محکم و سخت استفاده میشود. روش کار با این دستگاه به این صورت است که با چکش تخریب به سطح ضربههای محکم وارد میشود. قدرت ضربه واردشده باعث تخریب سطح میشود. همچنین قبل از شروع به کار با این دستگاه باید با نحوه کار با آن آشنا شد. در صورتیکه شخص با نحوه کار با دستگاه آشنایی نداشته باشد، میتواند باعث آسیب به شخص شود. باید چکش تخریب محکم نگه داشته شود و همچنین فشاری از دستگاه به سطح وارد شود تا تخریب صورت گیرد. یکی از موارد مهم در استفاده از دستگاه هیلتی این است که جهت کار با دستگاه مشخص شود. زیرا انتخاب جهت کار تاثیر زیادی در تخریب عملیات اجرایی دارد.
پیشنهاد تهران تخریب: اجاره پیکور برقی با قیمت مناسب و در کوتاهترین زمان
عیبیابی چکش های تخریب
برای عیبیابی چکش تخریب متداولترین نشانههای نقص وعیب در این دستگاه توضیح داده شده است که شامل موارد ذیل است:
دستگاه هیلتی ضربه نمیزند یا ضربه آن کم است: زمانی که ضربههای چکش تخریب کم باشد یا اصلا ضربه برای تخریب به سطح وارد نشود، نشان از نقص در دستگاه است. در این حالت باید دستگاه چک شود. احتمال اینکه برس کربن، واشر، پیستون و اورینگ دستگاه خراب شده باشد زیاد است. برای تعمیر بهتر است دفترچه راهنما را مطالعه کنید.
تیغه چکش تخریب محکم نیست: در صورتیکه تیغه چکش به حالت ثابت قرار نگیرد، قلم چکش یا تیغه در جای خود محکم نشده است. برای تعمیر قطعات جزئی نیز باید چک شود. همچنین قطعات جزئی سفت شود تا مشکل رفع شود.
لرزش شدید و نامناسب دستگاه: این لرزش دستگاه میتواند به دلیل نقص فنی عادی باشد. برای حل این مشکل ابتدا تیغه چکش تخریب محکم شود. در صورتیکه قطعات لق باشد، باید تعمیر دستگاه به شخص متخصص سپرده شود.
بالا رفتن شدید دمای وسیله: در صورتی که دمای دستگاه افزایش یابد، نشان از نقص در ابزار جانبی دستگاه است. همچنین یکی دیگر از دلایل بالا بودن دمای دستگاه، مسدود شدن دریچه ورود هوا به موتور است. برای حل این مشکل ابتدا دستگاه خاموش شود تا دستگاه استراحت داده شود. اگر دریچه هوا مسدود شد، گرد وغبار توسط دمنده خارج شود. در صورتی که با انجام این روشها مشکل رفع نشد، با متخصص تماس بگیرید.
نشت روغن در دستگاه: نشت روغن در چکش تخریب نقص جدی و خطرناک است. یکی از دلایل نشت روغن میتواند واشرهای متعدد روغن بین شفت و هوزینگ است. تعویض این واشرها را به افراد متخصص بسپارید.
کمشدن قدرت چکش تخریب
کمشدن قدرت چکش تخریب یکی از نقصهایی است که در این دستگاه به وجود میآید. دلایلی که باعث کمشدن قدرت این دستگاه میشود شامل موارد ذیل است:
- بستهبودن سوپاپ دستگاه
- ضعیفبودن فشار نیتروژن در منبع
- عدمتنظیم یا آسیب به پیچهای رابط
- آزادبودن بیش از اندازه بوش زیرین دستگاه
- عدمالزام به بررسی مداوم جزئیات عملکرد دستگاه
بیشتر بخوانید: اجاره دریل در تهران تخریب
نکات مهم در استفاده
در استفاده از چکش تخریب باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد که شامل موارد ذیل است:
ایمنی: شرط اول در انجام هر کار ایمنی است. اگر شخص در زمان انجام کار نکات ایمنی را رعایت نکند، به این معنی است که شخصی غیرحرفهای است و باعث ایجاد خسارت به خود و دیگران خواهد شد. در هنگام کار با چکش تخریب باید از دستکش، کلاه ایمنی استاندارد، ماسک فیلتردار، عینک ایمنی، کفش مخصوص کار و گوشی صنعتی استفاده نمود.
تاثیر پذیری بهتر در راندمان کار: برای ایجاد راندمان بالا در انجام کار با چکش تخریب باید با ایجاد فشار به طرف نوک قلم سمبه قلم را تحریک و راندمان کار را افزایش دهید. برای اینکه قلم داخل سطح تخریب گیر نکند، باید عملیات اجرایی تخریب مستقیم انجام شود. اگر قلم کار در سطح به صورت صاف داخل شود، راندمان تخریب بالا خواهد بود. نیرویی که برای تخریب به دستگاه وارد میشود باید منظم و یکپارچه باشد. در صورتیکه نیروی وارد شده به چکش تخریبی پایدار نباشد، باعث لرزش میشود.
نگهداری و محافظت از چکش تخریب: دستگاه در هنگام تخریب دچار ضربه میشود. برای حفظ و نگهداری چکش تخریب در مدلهای سبک این دستگاه آن را در کیف پیویسی قرار میدهند. مدلهای سنگین این دستگاه را در چمدان پیویسی و صندوقچه فلزی چرخدار که حرکت آن آسان است، قرار میدهند.
سرویسهای دوره ای: سرویس دورهای این دستگاه برای افزایش عمر و دوام دستگاه ضروری است.
خدمات پس از فروش دستگاه: قبل از خرید دستگاه باید به این نکته توجه شود که دستگاهی خریداری شود که دارای خدمات پس از فروش باشد.
نمایندگی فروش: چکش تخریب را از نمایندگیهای معتبر که دارای کیفیت و اصالت بالا در تولید و ارائه خدمات محصول هستند، خریداری نمایید تا در صورت مشکل بتوانید به راحتی به عامل فروش دستگاه دسترسی داشته باشید.
با توجه به تمام نکات بیانشده در مورد خرید دستگاه هیلتی بهتر است قبل از هر اقدام به نکاتی که در متن مقاله بیان شده است دقت شود تا با صرف کمترین زمان و هزینه بر اساس نیاز و بودجه خود، چکش تخریب را خریداری کنید و همچنین در زمان تعمیر چکش تخریب هزینه زیاد پرداخت نکنید.
نوشتن نظر