کمپکتور یکی از مهمترین تجهیزات و دستگاهها در ساختوساز در مرحله اجرای پی و بتن ساختمان است. تعمیر و نگهداری دستگاه کمپکتور یکی از مهمترین موضوعاتی است که بر اساس نوع و مدل کمپکتور متفاوت است. قبل از هر اقدام در استفاده از دستگاه کمپکتور برای فشردهسازی خاک، شن و ماسه برای اجرای پی در ساخت وساز با نحوه نگهداری و تعمیر آن باید آشنا شوید تا باعث دوام بیشتر و کارکرد بهتر دستگاه شود. زیرا تعمیر کمپکتور نیاز به افراد متخصص و هزینه زیادی دارد. برای تعمیر این دستگاه باید در مورد راهاندازی و نحوه کاربرد آن اطلاعات کافی داشته باشید تا به صورت مطلوب از آن نگهداری شود. برای اجاره کمپکتور با شرکت تهران تخریب تماس بگیرید. در این مقاله در مورد کمپکتور و نکات مهمی که در نگهداری این دستگاه باید مورد توجه قرار گیرد، پرداخته شده است.
اجاره کمپکتور در تهران تخریب همین الان تماس بگیرید:
کمپکتور چیست؟
برای فشردهسازی خاک و سنگدانهها از دستگاه کمپکتور استفاده میشود. به دلیل کاربرد این دستگاه در صنعت، شرکتها در حال طراحی و تولید مدلهای مختلفی از آن هستند. خاک و سنگدانهها در اثر فشار بعد از مدت زمانی نشست میکنند و این نشست خاک باعث ایجاد مشکلات در ساختوساز میشود. در نتیجه کمپکتور در این شرکتهای ساختوساز اهمیت زیادی دارند. کمپکتورها در دو نوع صفحهای و قورباغهای در بازار وجود دارند.
یکی از ضروریترین تجهیزات ساختمانی در ساختوساز کمپکتور صفحه ای است. این کمپکتور برای فشردهسازی خاک و شن و ماسه در اجرای پی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع کمپکتورها با توجه به نوع برند و شرکت سازنده دارای ویژگیهای خاصی هستند. اما همه این نوع دستگاهها دارای صفحه فولادی سنگینی هستند که به پایه دستگاه نصب شده است. این صفحه فشرده توسط موتور بنزینی کار میکند و باعث کوبش خاک میشود. از کمپکتور قورباغهای در گودالها و فضاها با ابعاد کوچک کاری استفاده میشود. پیمانکاران محترم برای اجاره کمپکتور در اجرای پی ساختمان، راهسازی، تعمیرات آسفالت، محوطهسازی،پارکینگ و… از خدمات تخصصی شرکت تهران تخریب استفاده نمایند.
کاربرد کمپکتور در ساختوساز
یکی از کاربردهای کمپکتور در ساختوساز است. در ساختمانهایی که ابعاد کوچکی دارند و از غلطک نمیتوان استفاده نمود، باید از کمپکتور استفاده کرد. با استفاده از کمپکتور پی ساختمان را بادوام و به بهترین شکل اجرا میکنند. کاربرد دیگر این دستگاه در ساخت پارکینگ، کفسازی و زیردیوارهها است. زمانی که از کمپکتور سنگین در ساختوساز استفاده میشود، ابتدا باید خاک را آبپاشی کرد تا آب جذب خاک شود و رطوبت داشته باشد.
در این حالت میتوان به راحتی از دستگاه کمپکتور استفاده کرد. در صورتیکه خاک گلآلود باشد، نمیتوان از آن استفاده کرد. زیرا خاک گلآلود در گل گیر میکند و باعث میشود خاک به سمت بالا حرکت کند. مهمترین موضوع قبل از کار با کمپکتور این است که با نحوه درست و اصولی کار با آن آگاهی کامل داشته باشید. بهتراست قبل از هر اقدام دفترچه راهنمای آن را با دقت مطالعه نمایید. تا با صرف کمترین زمان و هزینه بهترین استفاده از آن را انجام دهید. به طور خلاصه کمپکتور در موارد ذیل کاربرد دارد:
- در فضاهایی که ابعاد کوچکی دارند.
- در اجرای پی و ساختوساز
- در صنعت راهسازی، تعمیر آسفالت، ایجاد پیاده رو، پارکینگ، حیاط
- فشردهسازی خاک، شن و ماسه در اجرای پی در عملیات عمرانی
- نحوه روشن و خاموشکردن کمپکتور
- برای شروع کار با دستگاه ابتدا کلید روشن، خاموش را در جهت عقربه ساعت قرار دهید تا دستگاه روشن شود.
- مطمئن شوید که شیر بنزین دستگاه باز باشد.
- دسته گاز موتور در حالت سرعت بالا قرار گیرد.
- اهرم ساسات بسته شود. در صورتیکه موتور دستگاه گرم باشد یا دمای آن بالا است، اهرم ساسات باید در حالت نیمهباز یا کاملا باز قرار گیرد. اگر موتور دستگاه سرد یا دمای آن پایین باشد، اهرم ساسات باید کاملا بسته شود.
- به آرامی دسته هندل موتور دستگاه کشیده شود. در این حالت که مقاومت احساس شد، هندل را با سرعت بکشید تا دستگاه روشن شود. باید دقت شود که هندل تا آخر به سمت بیرون کشیده نشود و بعد از روشن شدن کمپکتور باید هندل اتوماتیک سر جای خود برگردد.
- بعد از اینکه موتور کمپکتور صفحهای روشن شد، برای 3 الی 4 دقیقه صبر کنید تا موتور برای انجام کار گرم شود. این مورد باید بیشتر در فصل زمستان رعایت شود.
- هنگامی که موتور دستگاه گرم و روشن شد، ساسات را در حالت باز قرار دهید.
- دسته گاز کمپکتور را در سرعتی قرار دهید که دور موتور 2300 الی 2600 دور در دقیقه باشد. در این حالت باید توجه کنید که سرعت موتور کمکم زیاد شود. اگر سرعت موتور به یکباره افزایش یابد، باعث لیزخوردن کلاچ گریز کمپکتور میشود.
دیگر مقالات: کاشت میلگرد در تهران تخریب
سیستم قطع خودکار کمپکتور
در دستگاه کمپکتور سیستم تله روغن برای اینکه از خرابی موتور و کافی نبودن روغن در موتور جلوگیری شود، طراحی شده است. زمانی که میزان سطح روغن محفظه به پایینتر از میزان مجاز برسد، دستگاه به صورت اتوماتیک خاموش میشود. هنگامی که کمپکتور دستی خاموش شود و بعد از آن روشن نشود، باید برای رفع این مشکل ابتدا روغن موتور بررسی شود. برای خاموش کردن موتور دستگاه در شرایط بحرانی کلید خاموش و روشن را روی حالت خاموش قرار دهید.
اما برای خاموش کردن عادی دستگاه به آرامی دسته کنترل گاز را به حالت آهسته تغییر دهید. قبل از اینکه کمپکتور را خاموش کنید به مدت 3 دقیقه موتور در دور پایین کار کند، سپس دستگاه را خاموش کنید. در این حالت کلید قطع و وصل را در حالت OFF قرار داده شود. همچنین شیر بنزین موتور باید بسته شود.
نکات مهم در نگهداری کمپکتور
استفاده از دستگاه کمپکتور بدون توجه به نکات نگهداری آن باعث خرابی و افزایش استهلاک دستگاه میشود. بهتر است قبل از هر اقدام در راهاندازی و شروع به کار با این دستگاه نکاتی مورد توجه قرار گیرد که شامل موارد ذیل است:
- در صورتی که برای بار اول کمپکتور را شروع میکنید، باید مقداری روغن درون آن وجود داشته باشد. میزان روغن باید تا نقطه چهارم پر باشد.
- باید پیچی که به موتور شاسی متصل است، محکم و سفت باشد. اگر پیچها شل باشد، باعث شکستگی پیچ نگهدارنده و ضربه به شاسی دستگاه میشود.
- قبل از شروع به کار با دستگاه، سالمبودن تسمهها چک شود.
- در بالای سیلندر دستگاه، باک موتور تعبیه محکم باشد.
- زیر موتور مورد بررسی قرار گیرد تا روغن یا سوخت چکه نکند.
- شیلنگ بنزین بررسی شود.
- خاک و شن و ماسه را از روی اگزوز و هندل دستگاه پاک نمائید.
نوشتن نظر